Andra träningshelgen i Lomma – stor uppslutning 1

Det märks att säsongen och allvaret börjar närma sig! Andra söndagen i Lomma lockade en rejäl samling båtar för start- och manöverträning i strålande propagandaförhållanden. Sailzone har pratat med Johan Lindell på X35:an Firefly för att höra hur det var…

20130507-123817.jpg

För oss som inte var på plats, vad möttes ni av för väder?
Jo, det blåste sydvästliga vindar mellan 5-6 meter per sekund. Med andra ord, perfekta förhållanden för en X35:a. Solkrämen åkte faktiskt också fram!

Har de två träningstillfällena gett dig och besättningen något?
Absolut, vi hann med 9 starter och ett antal hissningar och nedtagningar. Nyttig träning och framförallt avrostning för gubbarna ombord.

Vad upplevde du som svårast?
Fältet hade en tendens att segla halvvind mot läflagg vilket gav knepiga startvillkor. I stället för att komma underifrån med fart, vilket är det bästa var det helt stängt på linjen o alla var långsamma ut från startområdet.

20130507-124356.jpg

Annars, är du nöjd med Lomma segelsällskaps insats?
LBS har välvilligt tillhandahållit startbåt och bana för sundets större, tidigt, sjösatta båtar. Det är också bra uppvärmning för dom med tanke på vad som sker nästa helg.

Vad är det som sker nästa helg?
Till helgen blir det mer träning och race på riktigt, nämligen North Sails Trim Cup i Lomma. Första dagen blir det träning och något race, dag två är det bara race som gäller. Alla besättningar är väl ringrostiga men likväl ser vi fram emot kampen på banan!

Sailzone tackar för pratstunden och bilderna!

20130507-124447.jpg
Henrik Eyernan poserar vant framför kameran

One comment on “Andra träningshelgen i Lomma – stor uppslutning

  1. Reply Marre maj 7,2013 22:48

    Gööööött!

Leave a Reply