Utbildning – FBK satsar på instruktörerna

Falsterbokanalens båtklubb satsar i år hårt på seglarskolan och ungdomsverksamheten! En ny spännande båttyp är inköpt men framförallt investerar klubben för framtiden genom att vidareutbilda seglarinstruktörerna.
20130503-120937.jpg

Susanne Thomee som är ansvarig för seglarskolan har i år tillsammans med bland annat Sailzones Niclas Gerdbo satt ihop ett utbildningspaket för att stärka instruktörerna i sin roll. Gruppen har träffats ett par gånger under vintern för teorigenomgångar och i lördags var det dags för första träningspasset. Solen värmde gott och instruktörerna fick segla i 4-10 knops vind. Många leenden och skratt vittnar om att det var en uppskattad dag!

20130503-121025.jpg
RS Feva XL, en sportig tvåmansjolle. En perfekt båt att fortsätta segla i efter optimistjollen

20130503-121039.jpg
Gennakerträning i den lätta vinden

Leave a Reply