SeaPilot2Star – Doublehanded I Mellersta Östersjön

Nu har starten gått för första gänget! Men döm av vår förvåning när tävlingsledningen beslutat att de inte får föra undanvindssegel på grund av att det blåser för mycket! WTF?!

Hamnen.se sänder live på följande länk LIVE . Tyvärr påminner starten mest om kryssarklubbens årliga eskadersegling då ingen kör med undanvindssegel… Inskränkningen baseras enligt tävlingsledaren på säkerhet. Men när man lyssnar på dennes utläggning i TV-sändningarna lutar han sig mer mot principbeslutet än mot bra argument. “Det går inte att göra alla till lags…” är mannens slutkläm då reportern frågar om hur beslutet mottagits av seglarna. Vidar står han och raljerar om att han inte skulle vilja vara med på de flesta av båtarna. Direkt oseriöst ledarskap konstaterar Sailzone även om säkerhetstänket är bra.

Sailzone tror att se flesta som är med i tävlingen deltar för att utmana sig själva, testa sina förmågor och pröva sina beslut. I förberedelserna inför en så här pass kvalificerad tävling ingår att införskaffa segel som passar respektive vindstyrka och träna med dessa. Varför tar arrangören bort beslutsrätten från seglarna och hänvisar till säkerhet när man redan har väldigt högt ställda krav på just säkerhet? Vi kan tänka oss att många seglare är grymt besvikna på beslutet.

20140528-130816-47296462.jpg

20140528-130816-47296101.jpg

20140528-130816-47296403.jpg

Leave a Reply