A-Cat VM – Näst sista dagen

20140215-102109.jpg

Nya Zeeland, Nya Zeeland, Nya Zeeland…. På topp tio listan är nio båtar från värdlandet, impressive!

Fjärde dagen bjöd inte direkt på några överraskningar. Vindmässigt låg de i mellanregistret och båtarna var nu mycket lättare att hantera. Glen Ashby är fortfarande i topp inför sista seglingen imorrn. Närmast är Tuke och trea är Landenberger. Säkert är att Nya Zeeländarna dominerar. På topp 20 är 15 båtar därifrån. Första skandinav är dansken Tomas Paasch på sextonde plats.

En sak som är intressant nu är hur klassen skall anpassa sig till foilutvecklingen. Skall de leda den eller avvakta..? Klasspresidenten hänvisar till ålder, fysisk form, pengapung och bredden i klassen för att undvika förändringar. Är det rätt väg att gå?

Resultat

20140215-103134.jpg

Leave a Reply