Marstrand Big Boat Race – Finaldagen

Med lördagens propagandaväder bakom sig möttes besättningarna av något mildare förhållanden. I luften cirklade förutom alla fiskmåsar också två helikoptrar. Regatta a la Medelhavet eller? Men hur gick det då?

XL-klassen
I stora klassen seglade bokstavligen minstingen Matrisen (Farr 30) upp som vinnare efter en kraftfull avslutningsdag. Med serien 1, 2 och 4 landade de på totalt 13 poäng. Tvåan Wolfpack (X41) fick 17 poäng medan Feelgood (Salona 37) hamnade på 18 poäng. Tight värre med andra ord!

20130603-100938.jpg
Matrisen på väg ut mot start

Martin Strandberg på Matrisen berättade inför sista dagen att de var sugna på att vinna men samtidigt fulla av respekt för många av konkurrenterna. Förutom att motståndarna är duktiga seglare är många också rejält optimerade för SRS vilket man knappast kan beskylla Farr 30 för. Men uppenbarligen går det att vinna med den också!

Vad gäller Santa som vi rapporterade ifrån i förra inlägget seglade de upp sig rejält sista dagen. De avslutade med en spik och klättrade till en total sjundeplats. Måste kännas skönt att sluta med en uppåtgående trend.

Lilla – men ändå ganska stora – klassen
Beneteau och First kan vara nöjda! På förstaplats landade Kwanza (First 35) och på tredjeplats Cujo (First 36.7). Däremellan, på andra plats, trängde sig Exilia (X99) in. Lilla klassens hot shot under andra dagen får vara Grynet (Dehler 34) med en första och en andraplats. Tyvärr blandade de toppresultaten med mindre bra resultat men landade ändå på en hedervärd niondeplats. Gå in på SundetRegatta för mer info. För ruggigt fina bilder, se www.blur.se

Leave a Reply