Kappsegling – Marstrand Big Boat Race

20130601-021429.jpg

För andra året i rad arrangeras Blur-Peters Big Boat Race i Marstrand. Efter en mycket lyckad tävling förra året har nu deltagarna strömmat till och ekipagen är nästan dubblerade. Preliminärt är 65 båtar anmälda, bra jobbat! Sailzone tog ett kort snack med Farr 30:n Matrisen Sailing Teams rorsman Martin Strandberg för att höra hur de tänker sig helgen.

För ett par veckor sedan vann Martin och teamet North Sails Trim Cup i Lomma och han berättar att de är mycket fokuserade inför helgens seglingar. De var faktiskt redan i Marstrand på fredagen för att träna och köra tune up racet som gick på kvällen. Någon rapport därifrån har vi dock inte lyckats komma över.

Martin berätta20130601-022819.jpgr vidare att hans största bekymmer troligen kommer vara starterna. Tävlingsledningen har delat upp startfältet i två starter varav Farr 30 hamnat i stora klassen. I och med att han seglar en 30 fotare men samtidigt har många bra mycket större båtar mot sig (upp till 50 fot) kommer det bli tufft. Martin och teamet kommer säkert ligga bra till på linjen när skottet går men i kryssfart har de inte mycket att hämta jämfört med många andra båtar. Jämför SRS-talet för Farr 30 (1.351) kontra Cookson 50 (1.756)! Taktikerna i de mindre båtarna i stora klassen kommer få använda all sin kompetens för att lotsa sig rätt bland skitvind och svallvågor!

Sailzone återkommer snarast med rapport från första dagens seglingar och passar samtidigt på att önska Martin och Matrisen Sailing Team lycka till!

För mer info besök MBBR-hemsida

20130601-021741.jpg

Leave a Reply